Suoraan sisältöön
Heli Lipasti ja Kirsi Jaba toimivat yritysyhteistyön asiantuntijoina Uudenmaan TE-toimistossa. Valokuvaaja: Kasper Garam, Kuulu Oy.

Vipuvoimaa EU:lta Euroopan aluekehitysrahasto Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020

Räätälöityä rekrytointia

Uudenmaan TE-toimiston tuetun työllistymisen palvelulinjalla on kokeiltu räätälöityä yritysyhteistyön toimintatapaa osatyökykyisille ja vaikeasti työllistyville työnhakijoille.

Teemme työtä tuetun työllistymisen linjan asiakkaiden hyväksi Uudellamaalla yritysyhteistyön asiantuntijoina. Työnkuvaamme kuuluu etsiä matalan kynnyksen työpaikkoja, työkokeilupaikkoja sekä palkkatukityöpaikkoja niiltä aloilta, joille työllistyminen on todennäköistä.

Tapaamme työnantajia, jotka haluavat keskustella työllistämisen vaihtoehdoista. Toiveenamme on löytää yrityksiä, joiden kautta pystyisimme työllistämään myös osatyökykyisiä asiakkaitamme vuodesta toiseen.

Työtämme on avustaa rekrytointiprosesseissa, jotta niistä tulisi mahdollisimman sujuvia ja ne säästäisivät työnantajien aikaa. Etsimme asiantuntijoiden ja yritysyhteistyön yhdyshenkilöiden kanssa eri työtehtäviin sopivia työnhakijoita. Haastattelemme tehtäviin kartoitetut työnhakijat ennen kuin ehdotamme heitä työnantajille. Etsintä perustuu aina työnhakijoiden asenteeseen, motivaatioon ja kykyihin.

Tiedon jakamista ja ennakkoluulojen poistamista

Työllistymisen kannalta on tärkeää poistaa ennakkoluuloja sekä jakaa tietoa erilaisista työnhakijoista ja siitä, millaista taloudellista ja ohjauksellista tukea yritysten on mahdollista saada. Lisäksi on tärkeää varmistaa, että työpolku jatkuu, mikäli työnteko alkaa työkokeilulla.

Haluamme tunnistaa ja ehkäistä solmukohtia, joita vaikeassa työmarkkinatilanteessa olevilla voi työnhaussa ja työpaikan vakiinnuttamisessa olla. Neuvottelemme ja hyödynnämme palveluvalikoimaamme, eli työkokeilua, palkkatukea ja työhönvalmentajaa, jotta löytäisimme jokaiselle työnhakijalle parhaan ratkaisun.

Eri tukimuotojen tarve vaihtelee eri yritysten kesken ja riippuu muun muassa työllistyvän taidoista, koulutuksesta, työkokemuksesta ja työttömyyden kestosta, osatyökykyisen työllistyjän mahdollisesta työhön vaikuttavasta rajoitteesta tai esimerkiksi yrityksen suuruudesta koskien toteutunutta palkkasummaa, mikä tarkoittaa todistusta osatyökykyiselle työhakijalle.

Suurin osa antamastamme tuesta on tiedon jakamista ja käytännön asioissa avustamista eli sopivien ehdokkaiden etsimistä, haastattelujen järjestämistä sekä vaikkapa palkkatukihakemuksessa ja oppisopimusasioissa avustamista. Pyrimme rohkaisemaan työnantajia tekemään osatyökykyisiä koskevia rekrytointipäätöksiä sekä vahvistamaan yritysten myönteistä asennetta monimuotoista työyhteisöä kohtaan.

On erittäin tärkeää saada motivoitunut työntekijä ja työnantaja kohtaamaan nopeasti. Joka kerta kun näin tapahtuu, olemme onnistuneet työssämme ja voimme olla vilpittömän iloisia työpaikan saaneen asiakkaan ja työnantajan puolesta.

Tarve kuulua porukkaan

Meillä kaikilla – onpa osatyökykyinen tai ei – on tarve kuulua johonkin työyhteisöön. Mielestämme monimuotoinen työyhteisö on rikkaus ja antaa työyhteisölle paljon.

Usein osatyökykyiset henkilöt ovat sitoutuneempia työntekoon eivätkä suhtaudu siihen niin kevyesti, koska eivät välttämättä ole saaneet työurallaan niin monia mahdollisuuksia. Yhteiskunnan kannalta katsottuna meillä ei ole varaa olla ottamatta osatyökykyisiä huomioon työelämässä.

Koska työelämä on murroksessa ja työsuhteiden muodot pirstaloituvat yhä enemmän, osatyökykyiset sopivat muutokseen loistavasti. Perinteinen kahdeksan tunnin työpäivä ja viiden päivän työviikko ei ole tänä päivänä ainoa vaihtoehto.

On upea asia, jos yhä useampi työnantaja ottaa tämän palkitsevan askeleen osatyökykyisten työllistämiseksi osaksi työyhteisöä. Sodexo ja Hoiva Mehiläinen ovat näyttäneet tässä asiassa hyvää esimerkkiä Uudellamaalla.


Kirsi Jaba ja Heli Lipasti
Yritysyhteistyön asiantuntijat
Uudenmaan TE-toimisto

Kiinnostuitko työllistämisestä? Voisiko sinunkin yrityksesi olla mukana tarjoamassa työtä? Ota yhteyttä oman paikkakuntasi TE-toimiston työkykykoordinaattoriin tai yritysasiantuntijoihin.

Työhönvalmentajan tuella työhön tai koulutukseen

sydän-ikoni

Henkilökohtainen apu työhönvalmentajalta max. 50h/vuosi

suurennuslasi-ikoni

Saat tukea työnhaussa, hakemusten kirjoittamisessa, haastatteluihin valmistautumisessa ja työsuhteen solmimisessa.

sydän-ikoni-2

Valmentajalta apu myös koulutukseen hakemisessa ja opintojen suorittamisessa.

Jaa tarina:

Simple Share Buttons