Suoraan sisältöön
Hannu Rahkola työn touhussa.
Hannu Rahkolalle tärkeintä ovat asiakkaat. Kuvaaja: Mikko-Pekka Karlin, Kuulu Oy

Vipuvoimaa EU:lta Euroopan aluekehitysrahasto Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020

Monenlaista osaamista tarjolla

Osuuskunta Taidokkaat tarjoaa kotipalvelutyötä ja henkilöstövuokrausta. Osuuskuntatoimintansa ohella Taidokkaat haluavat myös parantaa osatyökykyisten työllistymismahdollisuuksia.

Ylöjärveläinen osuuskunta Taidokkaat tarjoaa kotitalouksille rakennus- ja kotityöpalveluita. Osuuskunnan palvelutarjottimelle kuuluvat niin siivous, nurmikonleikkaus ja pienet remonttityöt kuin korjausompelijan, kotiparturin ja maskeeraajan palvelutkin.

– Osuuskunnastamme löytyy siis todella monenlaista osaamista, kertoo Hannu Rahkola ja jatkaa naurahtaen, että aina keväisin ja syksyisin hittituote on kuitenkin renkaidenvaihto.

Osuuskunta tarjoaa yrityksille myös varastotyön, siivousalan tai tilausompelun henkilöstövuokrausta. Myös henkilökohtainen avustaja voidaan järjestää, jos sellaiselle on tarve.

– Olemme suoristaneet hautakiviäkin, joten työskaala on laaja, toteaa Rahkola.

Kasvava osuuskunta

Osuuskunta syntyi ESR-kehittämishankkeen tuloksena maaliskuussa 2016. Hankkeen tavoitteena oli perinteisen osuuskuntatoiminnan ohella parantaa myös osatyökykyisten työllistymismahdollisuuksia siten, että heille voitaisiin räätälöidä sopivat työajat ja -tehtävät.

Hankerahoituksen ansiosta osuuskunnan jäsenet pystyttiin perehdyttämään osuuskuntatoimintaan huolella. Tällä hetkellä Taidokkaissa on 26 jäsentä, joista perustajäseniä on 13. Kaikki jäsenistä eivät ole osatyökykyisiä.

– Olemme saaneet tänäkin vuonna jo kolme uutta jäsentä, joten kiinnostusta piisaa, kiittelee Rahkola, itsekin yksi osuuskunnan perustajajäsenistä.

Takana pitkä työhistoria

Kolmivuotinen työttömyys sai Hannu Rahkolan innostumaan osuuskuntatoiminnasta. Pitkä työura päättyi vuonna 2013, kun rakennustuoteteollisuuden tehdas sulki ovensa. Rahkola ehti työskennellä yrityksessä 12 vuotta niin työntekijänä kuin toimihenkilönäkin.

– Kun työt loppuivat, syntyi ajatus työllistää itse itseni – ja sillä tiellä ollaan. Tarjoan osuuskunnan kautta pieniä kotiremonttipalveluita, kuten maalaus- ja tapetointihommia sekä puutarhatöitä eli kesällä ruohonleikkausta ja talvella lumitöitä.

Rahkola hoitaa myös yhteyden osuuskunnan kirjanpitäjään sekä huolehtii osuuskunnan rahaliikenteestä.

– Pystyn hyödyntämän vuosien aikana kertynyttä osaamistani, kun työkokemusta on ehtinyt kertyä jo vuodesta 1979 saakka erilaisista varasto-, tehdas- ja myyntitöistä niin Suomesta kuin Ranskastakin.

Työtä asiakkaiden tähden

Osuuskunnan tyypilliset asiakkaat ovat eläkeläisiä, jotka eivät enää pysty tai jaksa tehdä vaikkapa lumitöitä tai työssäkäyviä ihmisiä, jotka kaipaavat apua kotitöihinsä työpäivän jälkeen.

– Suurin osa asiakkaista on vakiasiakkaita, kertoo Rahkola.

Rahkolan mukaan osuuskunta on löydetty kohtalaisen hyvin sekä Ylöjärvellä että Tampereen seudulla. Pohjoisin asiakas on ollut Oulaisissa.

Parasta tässä työssä ovat ehdottomasti asiakkaat. On upea tunne, kun he luottavat minuun ja ovat tyytyväisiä tekemääni työhön, kiittelee Rahkola.

– Emme ole enää vain pelkkä puhelinnumero, vaan toimintamme on saanut kasvot.

 

Kirjoittaja: Titta Vilpa, Kuulu Oy

Kiinnostuitko työllistämisestä? Voisiko sinunkin yrityksesi olla mukana tarjoamassa työtä? Ota yhteyttä oman paikkakuntasi TE-toimiston työkykykoordinaattoriin tai yritysasiantuntijoihin.

Taidokkaat on työllään ansainnut suomalaisen työn liiton yhteiskunnallisen yrityksen merkin

Myöntämisen kriteerejä ovat:

sydän-ikoni

Yhteiskunnallisen hyvän tuottaminen ja vastuullinen liiketoiminta

sydän-ikoni-2

Suurin osa voitoista käytetään yhteiskunnallisen hyvän tuottamiseen

suurennuslasi-ikoni

Liiketoiminnan avoimuus ja läpinäkyvyys

Jaa tarina:

Simple Share Buttons