Suoraan sisältöön

Työolobarometri 2019: Työelämä kuormittaa henkisesti aiempaa useampaa

Digitalisaatio ja tietotyön yleistyminen heijastuvat työelämään. Työolobarometrin 2019 mukaan kiire oli tavallinen osa palkansaajien työn arkea, lähes kolmannes työskenteli päivittäin kiireen alaisena. Aikaisempaa useampi palkansaaja koki työnsä henkisesti raskaaksi. Melkein puolet koki haitallista stressiä työssään.

Vaikka työ ajoittain kuormittaa, enemmistö palkansaajista oli kokenut työssään myönteistä työn imua. Vuonna 2019 suurin osa palkansaajista koki innostusta (64 %) ja tarmokkuutta (63 %) työssään. Yli puolet (56 %) oli kokenut työhön uppoutumista. Sukupuolella, iällä tai sosioekonomisella asemalla oli yllättävän vähän vaikutusta koettuun työn imuun. Yleisintä työn imu oli kuntasektorilla. Nämä tulokset ilmenevät 10.11.2020 julkaistusta työ- ja elinkeinoministeriön työolobarometrista.

– Nykytyöelämä vaatii tekijöiltään monella tapaa paljon enemmän kuin aikaisemmin. Työurien pidentämisen näkökulmasta on keskeistä, että ihmiset jaksavat työelämässä. Osaamista sekä työelämää kehittämällä voidaan edistää niin työssä jaksamista kuin jatkamista, toteaa työministeri Tuula Haatainen.

Lue koko tiedote työ- ja elinkeinoministeriön verkkosivuilta. >>

Työolobarometri 2019 (pdf)

 

Simple Share Buttons