Suoraan sisältöön

Työllisyyden kuntakokeilut toteutettava ihmisten ehdoilla – mukaan tarvitaan myös järjestöt ja yhteiskunnalliset yritykset

Kuntoutussäätiö järjesti 9.6. Työllisyyden kuntakokeilut – tuloksellisempaa työllistymistä ja parempaa palvelua -tilaisuuden. Tässä tilaisuudessa puheenvuoron pitivät työministeri Tuula Haatainen, työllisyysjohtaja Regina Saari (Tampereen kaupunki), toiminnanjohtaja Elina Pajula (Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys) ja työmarkkinaneuvos Tuija Oivo (työ- ja elinkeinoministeriö).

Työministeri Tuula Haataisen mielestä työllisyyden kuntakokeilujen ydin on niiden suunnittelusta lähtien ollut asiakkaissa. Työllisyydenhoidon asiakkaiden on saatava entistä sujuvammin ja räätälöidymmin juuri ne palvelut, joita he tarvitsevat työllistymisensä tueksi.

Työllisyysjohtaja Regina Saari kertoi Pirkanmaan palveluekosysteemimallista, joka rikkoo sektorirajat. Työllisyyspalvelut yhdistetään sote-, koulutus- ja yrityspalveluihin asiakkaan tarpeiden sekä tavoitteiden mukaan. Jokaisella asiakkaalla on myös OMA-valmentaja.

Myös Pohjois-Karjalassa kehitetään työllisyydenhoidon ekosysteemiä. Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen toiminnanjohtaja Elina Pajula korosti puheenvuorossaan kunnan ja järjestöjen vuorovaikutuksen edistämistä.

Työmarkkinaneuvos Tuija Oivo toi esille yhteiskunnallisten yritysten merkityksen ja merkityksen kasvun. Yhteiskunnalliset yritykset tarvitaan ratkomaan sosiaalisia ja ympäristöhaasteita sekä kehittämään näitä koskevia innovaatioita.

Kuntoutussäätiön digipajan asiakkaat lähettivät ministeri Haataiselle ja kuntakokeilijoille viestin siitä, että asiakkaan tarpeita, tavoitteita ja toiveita kuultaisiin enemmän. Katso asiakkaiden video YouTubesta.

Tilaisuudessa ministeri Haataiselle luovutettiin Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitusen ja työmarkkinaneuvos Tuija Oivon toimittama tuore julkaisu ”Vajaakuntoisesta osatyökykyiseksi, osatyökykyisestä työkykyiseksi”. Julkaisu on ladattavissa Pdf-muodossa täältä.

Lue koko uutinen Kuntoutussäätiön verkkosivuilta.

Tilaisuuden 9.6. esitysdiat:

Regina Saari: Palveleva kunta – Pirkanmaan työllisyyden edistämisen kuntakokeilun asiakaslähtöiset palvelut (pdf)

Elina Pajula: Palveleva kumppanuus: kunta ja järjestöt yhdessä (pdf)

Tuija Oivo: Yhteiskunnalliset yritykset ja yhteisöt työllisyyden edistäjinä (pdf)

Simple Share Buttons