Suoraan sisältöön

Työhyvinvointitesti julkistettu

Työterveyslaitos on kehittänyt työhyvinvoinnin tueksi testin, joka on saatavilla maksutta verkossa. Testillä kartoitetaan esimerkiksi työuupumusta, työssä tylsistymistä ja tyytyväisyyttä työhön. Miten voit? -testin on tarkoitus antaa työntekijälle tutkittuun tietoon perustuvaa palautetta omasta hyvinvoinnista. Lisäksi testi antaa vinkkejä mielenterveyden vahvistamiseen. Työhyvinvointitesti on ensimmäinen osa maksutonta kehittämistyön alla olevaa Mielenterveyden tuen työkalupakkia.

– Testi antaa työntekijälle tilannekuvan omasta työhyvinvoinnista tässä ja nyt. Testin tehnyt saa lopuksi vinkkejä siihen, miten voi itse toimia tilanteensa parantamiseksi. Käyttäjät ovat kehuneet helppoutta sekä nopeaa palautetta oman hyvinvoinnin eri osa-alueista, kertoo Työterveyslaitoksen tuotepäällikkö Nina Panganniemi.

Miten voit? -työhyvinvointitesti sisältää noin 20 kysymystä, ja sen tekemiseen menee noin viisi minuuttia. Testissä tarkastellaan hyvinvoinnin kuutta näkökulmaa, joita ovat työuupumus, työn imu, työriippuvuus, tyytyväisyys työhön, työkyky ja työssä tylsistyminen. Miten voit? -työhyvinvointitesti on suunniteltu nimenomaan työntekijöiden oman tilanteen hahmottamiseen. Testin käyttäjän tiedot eivät siis välity eteenpäin työnantajalle tai työterveyshuoltoon. Tarkoitus on lisätä ymmärrystä tilanteessa, jossa työntekijästä tuntuu, ettei kaikki ole ihan hyvin.

Työhyvinvointitestin vastaukset kerätään talteen ja analysoidaan. Vastausten kertyessä testi antaa Työterveyslaitoksen tutkijoille yleisen tason tietoa työhyvinvoinnin tilanteesta erilaisissa työntekijäryhmissä.

Kokeile testiä Työterveyslaitoksen sivuilla: Työhyvinvointitesti – Työterveyslaitos (ttl.fi)

Lue tiedote Miten voit? -työhyvinvointitestin julkaisusta Työterveyslaitoksen verkkosivuilta.

Simple Share Buttons