Suoraan sisältöön

Tukea yhteiskunnallisille yrityksille – rahoitushaku osaamiskeskuksesta käynnissä

Hallituksen puoliväliriihessä huhtikuussa 2021 päätettiin, että Suomeen perustetaan yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskus. Työ- ja elinkeinoministeriön  järjestämä rahoitushakun valtionavustuksesta osaamiskeskuksen perustamiseen käynnistyi 2.7. ja päättyy 31.8.2021. Osaamiskeskuksen tehtäviä olisivat muun muassa yhteiskunnallisten yritysten neuvontapalvelut sekä tilastoinnin ja tiedonkeruun kehittäminen.

Rahoituksen tavoitteena on synnyttää elinvoimainen yhteiskunnallisten yritysten ekosysteemi, joka osallistuu tehokkaasti yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseen. Yksi hallituksen yhteiskunnalisten yritysten strategian keskeisimmistä tavoitteista on työllistää osatyökykyisä ja muuten vaikeassa työmarkkina-asemassa olevia.

Yhteiskunnallinen yritys on liiketoimintaa, jossa ensisijaisena tavoitteena on etsiä ratkaisuja johonkin yhteiskunnalliseen haasteeseen. Yhteiskunnallinen yritys voi olla yhdistys, säätiö, osakeyhtiö tai osuuskunta, joka ei ensisijaisesti tavoittele voittoa vaan ohjaavat suurimman osan liikevoitoistaan valitsemansa yhteiskunnallisen tavoitteen toteuttamiseen. Yhteiskunnallisen yrityksen toiminta on kannattavaa, mutta arvopohjaista.

Lue lisää osaamiskeskuksen rahoitushausta Valtioneuvoston sivuilta.

Simple Share Buttons