Suoraan sisältöön

Sijoita ja valmenna – IPS-mallin käyttö kuntoutuksessa etäkoulutus

18.08.2020 - 28.08.2020


Tarvitsetko lisää laatua ja vaikuttavuutta osatyökykyisen työllistymiseen? Tuntuuko, että kovasta työstä huolimatta et pääse toivottuihin tuloksiin?

IPS-malli (Individual placement and support. Suom. Sijoita ja valmenna.) on näyttöön perustuva tuetun työllistämisen muoto, jolla saadaan tuloksia aikaiseksi. IPS-mallin avulla voidaan osaltaan toteuttaa myös hallituksen työkykyohjelmaa, jossa on vahva painotus tuetun työllistämisen menetelmien kehittämiseen ja käyttöönottamiseen.

Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa ja lisätä ammatillisen kuntoutuksen, työllistämisen ja kuntouttavan työtoiminnan parissa toimivien ammattilaisten osaamista. Koulutuksen avulla saadaan parempia valmiuksia IPS-mallin käyttämiseen asiakastyössä. Koulutuksessa käsitellään IPS-mallin teoriaa ja taustoittavaa tutkimustietoa, ratkaisukeskeistä työtapaa ja IPS-mallin käytännön toteuttamisen eri puolia mm. työhönvalmentajan ja työnantajatahon näkökulmasta. Sisältöosiot on suunniteltu niin, että ne tukevat käytännön asiakastyötä.

Koulutuksessa saat:

  • kattavan perehdytyksen IPS-mallin perusteisiin
  • käytännön esimerkkejä IPS-mallin soveltamiseen käytännön työssä
  • välineitä ja kokemuksia työnantajayhteistyöhön
  • valmiita materiaaleja ja työkaluja
  • todistuksen koulutuksen suorittamisesta

Koulutuksen kohderyhmä: Koulutus sopii kaikille kuntoutuksen ja osatyökykyisten työttömien palvelujen parissa toimiville ammattilaisille, esimerkiksi työhönvalmentajille, työhallinnon toimijoille sekä kaikille mallista kiinnostuneille.

Koulutuksen hinta: 350 € (hintaan ei lisätä alv:a).

Ryhmäalennukset: 2 hlöä -10%, 3 hlöä -15 %, 4 hlöä tai enemmän -20 %.

Paikka: Etäkoulutus (Zoom).

Tekniset ohjeet edellytykset/osallistumiselle: Koulutukseen ilmoittautuneet saavat sähköpostiin Zoom-linkin, jota klikkaamalla pääsee osallistumaan koulutustilaisuuteen. Osallistuja tarvitsee tietokoneen, hyvän nettiyhteyden, kuulokkeet ja mikrofonin.

Koulutuksen ajankohta: Koulutus toteutetaan kolmen webinaarin sarjana 18.8., 21.8. ja 28.8. Kukin webinaari kestää kolme tuntia. Koulutus sisältää myös teemoihin valmistelevan ennakkomateriaalin.

 


Sisältö päivitetty 04.11.2020

Jaa sivu!

Simple Share Buttons