Suoraan sisältöön

Psyykkisen työkyvyn arviointi -koulutus

24.09.2020 - 24.09.2020 | SOSTEn koulutustila Jungman (6. krs), Yliopistonkatu 5, 00100 Helsinki


Psyykkisen työkyvyn arvioita tehdään terveydenhuolloissa ja kuntoutuspalveluissa, mutta myös muualla, kuten työhallinnossa ja työpaikoilla. Psyykkistä työkykyä arvioitaessa on otettava huomioon oireita kokonaisvaltaisesti ja etsittävä yksilöllisiä ratkaisuja. Sairauden vaikeusaste ei ole käytännössä verrannollinen työkykyyn, ja ennustettavuuden kannalta monien psyykkisten sairauksien kausittaisuus tuottaa vaikeuksia. Arvioita tehdäänkin usein fyysisten sairauksien tapaan, ja ennusteiden pettäminen voi tuottaa hämmennystä.

Kuntoutussäätiön koulutuksessa pohditaan työkykyarvioita yleisimmin esiintyvien psyykkisten häiriöiden näkökulmasta. Erityisen tärkeää on pohtia, mikä merkitys oikealla työkyvyn arviolla on asiakkaan mahdollisuuksien näkökulmasta. Koulutustilaisuus tarjoaa moninäkökulmaisen kattauksen psyykkisen työkyvyn arviointiin.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat terveydenhuollossa, sairaaloissa, työhallinnossa, kuntoutuslaitoksissa ja muualla työkykyarvioita tekevät henkilöt sekä vakuutuslaitosten työkyvystä päättävät henkilöt. Koulutus sopii alan asiantuntijoille päivittämään heidän osaamistaan sekä niille, jotka ovat vasta aloittamassa työkyvyn arvioinnissa.

 


Sisältö päivitetty 30.10.2020

Jaa sivu!

Simple Share Buttons