Suoraan sisältöön

Perheystävällinen työelämä -seminaari

02.10.2020 - 02.10.2020


Miltä näyttää työn ja perheen yhteensovittaminen käytännössä? Miten lisätä työntekijöiden hyvinvointia ja työkykyä? Miten lainsäädäntöä tulisi uudistaa, jotta se mahdollistaisi aidosti joustavan työelämän? Muun muassa näihin kysymyksiin haetaan vastauksia 2. lokakuuta klo 12–15 seminaarissa, joka järjestetään verkossa ja on kaikille avoin. Toteutuksesta vastaa Mothers in Business MiB ry sekä Uudenmaan ELY-keskuksen koordinoima Perhevapaalta työhön -hanke, jossa ovat mukana sosiaali- ja terveysministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö.

Puhujat:

Mona Rundberg, yrityskulttuurimuotoilija, Leidenshaft Oy. Monan puheenvuorossa kuulemme, mikä sitouttaa ja motivoi työntekijöitä, miten perheystävällisyys näyttäytyy parhaissa työpaikoissa ja mitä työpaikoilla voitaisiin tehdä entistä paremmin, jotta työntekijöille merkitykselliset asiat toteutuisivat.

Annica Moore, Mothers in Business MiB ry:n toiminnanjohtaja (perhevapaalla). Annica tutustuttaa perheystävällisen johtamisen parhaisiin käytänteihin. Perheystävällisen johtamisen kehittäminen organisaatiossa on osa työkyvyn ja työssä jaksamisen tukemista, työn tuloksellisuuden vaalimista, tasa-arvoisuutta ja eri-ikäisten työntekijöiden huomioimista.

Katri Viippola, Varman HR:stä, viestinnästä ja vastuullisuudesta vastaava johtaja. Katrin puheenvuoro viitoittaa polkua tasa-arvoisemman ja perheystävällisemmän työelämän puolesta epävarmuustekijöiden sävyttämässä maailmassa. Viippola kietoo puheenvuoroonsa konkreettisia keinoja, lainsäädännön haasteita ja kulmakiviä sekä rohkaisun sanoja jokaiselle meistä.

Paneelikeskustelussa kanssamme esteitä ratkomassa ja konkreettisia keinoja jakamassa muun muassa Lotta Savinko, Akavan työelämäasioiden päällikkö, STTK:n tasa-arvo ja yhdenvertaisuusasioista vastaava juristi Anja Lahermaa, yrityskulttuurimuotoilija Mona Rundberg Leidenshaft Oy:stä sekä Tommi Koivisto, pelituottaja, isäbloggaaja. Seminaarin tunnelman virittämisestä huolehtii tietokirjailija ja vuoden puhujaksi palkittu Antti Merilehto.

Seminaari toteutetaan vuorovaikutteisena verkkoseminaarina, jossa osallistujilla on mahdollisuus verkostoitua ja vaikuttaa sisältöön. Virallisen ohjelman jälkeen vuorossa on after workit, joissa osallistujat pääsevät jakamaan kokemuksiaan sekä vaihtamaan kuulumisia. Tapahtuman toteutuksesta vastaa yhdessä kanssamme Uudenmaan ELY-keskuksen koordinoima Perhevapaalta työhön -hanke, jossa ovat mukana sosiaali- ja terveysministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

 


Sisältö päivitetty 04.11.2020

Jaa sivu!

Simple Share Buttons