Suoraan sisältöön

Kansainvälinen kipukuukausi syyskuussa

05.08.2021 - 15.12.2021


Kipukuukauden tavoitteena on lisätä tietoisuutta kroonisesta kivusta ja sen kanssa elämisestä. Suomen Kipu ry toteuttaa kipukuukauden aikana verkkotapahtumia, jotka tarjoavat omahoidon keinoja sekä muita vinkkejä mielekkääseen elämään kivun kanssa. Tarjolla on mm. seuraavat tapahtumat:

Nuorten etävertaistukiryhmä joka toinen torstai

5.8.–9.12.

Nuorten etävertaistukiryhmä on suunnattu alle 35-vuotiaille nuorille, joilla on kipua. Diagnoosilla ei ole väliä. Vertaistukiryhmä tapaa Microsoft Teamsin välityksellä joka toinen torstai klo 18–19.30. Ryhmä on maksuton, eikä se edellytä yhdistyksen jäsenyyttä. Mukaan voi tulla silloin, kun itselle sopii.

Etävertaistukiryhmä tiistaisin

10.8.–14.12.

Valtakunnallinen etävertaistukiryhmä kokoontuu joka tiistai klo 18–19.30 Microsoft Teamsin välityksellä. Ryhmää vetää kaksi kokenutta vapaaehtoista. Tapaaminen pidetään Microsoft Teams-alustalla. Kameraa ei tarvitse pitää päällä, ellei halua. Keskusteluun voi osallistua myös chatissa. Etävertaistuki on maksutonta, eikä se edellytä yhdistyksen jäsenyyttä. Mukaan voi tulla vain kerran, silloin tällöin tai joka viikko.

Iltachat

25.8.–15.12.

Erilaisista kipuun liittyvistä aiheista voi tulla chattailemaan iltachattiin Hyvä kysymys -palveluun. Chat järjestetään joka toinen keskiviikko klo 18–19.30, ja sitä ohjaavat Suomen Kipu ry:n vapaaehtoiset chatpäivystäjät. Chat on suunnattu kipua sairastaville ja heidän läheisilleen.

Kuinka puhua kivusta työpaikalla?

8.9. klo 18–19.30

Miten kivun ja sen tuomat rajoitteet voisi sopivasti ottaa puheeksi työpaikalla? Onko keinoja, joilla työkaverit voisi saada ymmärtämään aaltoilevaa työkykyä? Ilta alkaa lyhyellä alustuksella aiheeseen, jonka jälkeen aihetta työstetään yhdessä keskustellen ja pohtien. Tapahtumasta saa käytännön työkaluja, joiden avulla kivusta puhuminen työpaikalla helpottuu ja jotka auttavat kivun kanssa työssä jaksamista. Mukaan ovat tervetulleita kaikki työikäiset, jotka haluavat löytää keinoja kipujen sekä työelämän yhteensovittamiseen.

Kipu ja työ kohtaavat -kurssi

21.9.–7.12.

Kahdentoista kerran kurssilla käydään läpi esim. kivunhallintaa, tietoa kivusta ja sen liitännäisistä sekä mahdollisuuksia vaikuttaa omaan työhön. Kurssin sisältöä on suunniteltu yhdessä kipua sairastavien kanssa, ja se sisältää tieto-osuuksia, yhteistä keskustelua ja pohdintaa sekä harjoituksia. Yhdessä kurssiryhmän kanssa kokoonnutaan kymmenen kertaa ja sen lisäksi kurssi sisältää kaksi webinaaria. Kurssia ohjaavat kaksi Suomen Kivun työntekijää. Maksuton kurssi on suunnattu kipua sairastaville, jotka haluaisivat pysyä työelämässä tai siirtyä sinne esim. sairasloman tai opintojen jälkeen. Kurssille osallistumiseksi ei tarvita lähetettä, tiettyä diagnoosia tai Suomen Kivun jäsenyyttä.

 

Lue lisää/ilmoittaudu
Sisältö päivitetty 08.09.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons