Suoraan sisältöön

”Tämä on juuri sitä työtä, jota pystyn ja haluan tehdä”

Tämä on tarina oman elämänsä sankarista nimeltä Jasmin Adamsson.

Unelmien toteuttaminen on pitkä prosessi, siihen täytyy aktiivisesti pyrkiä, Jasmin Adamsson sanoo.

Olen 23-vuotias nuori nainen ja kärsinyt koulukiusaamisesta lähes koko kouluikäni ajan. Sairastan parantumatonta spastista parapeesia ja olen ollut nyt kahden vuoden ajan määräaikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä.

Minulla on myös todettu ahdistuneisuushäiriö sekä masennusta. Olen hakenut useana vuonna opiskelemaan, mutta ei ole onnistunut. Tekemisen sekä rahan puute ovat hankaloittaneet elämää ja tuntunut, että elämältä on puuttunut suunta ja tarkoitus. Tanssin ja ratsastuksen mukanaan tuomat sosiaaliset suhteet ovat olleet elintärkeitä muiden sosiaalisten piirien puuttumisen vuoksi.

Vuosi sitten terveyskeskuksen psykiatrinen sairaanhoitaja kertoi minulle Osallisuutta Osuuskunnista -hankkeesta ja mahdollisuudesta työllistyä osuuskunnan kautta. Otin yhteyttä hanketyöntekijään ja pääsin mukaan elokuussa alkaneeseen, hankkeen järjestämään osuuskuntavalmennukseen.

Valmennuksen alkaessa minulle ei ollut vielä selvää, millaista työtä voisin osuuskunnan kautta tehdä. Ajatus koulukiusaamisen ehkäisytyöstä sekä koulukiusattujen tukiryhmistä kypsyivät pikkuhiljaa valmennuksen aikana ja valmennuksen päätyttyä palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Valmennuksen jälkeen, loppuvuodesta, alettiin suunnitella osuuskunnan perustamista, jossa olin mukana 11 muun henkilön kanssa. Osuuskunnan perustamiskokous pidettiin tammikuussa.

”Se tunne on uskomaton, kun siihen pisteeseen pääsee!”

Alku on lähtenyt liikkeelle hitaasti mutta varmasti. Olen tänä vuonna perustetun osuuskunta Team Kukouri osk:in hallituksen jäsen ja osallistun aktiivisesti yrityksen pyörittämiseen liittyvien asioiden hoitamiseen. Ideani ja haluni auttaa on otettu hyvin vastaan. Kymenlaakson alueella koulukiusaamiseen liittyville palveluille on selkeää tarvetta. Vaikka kykyäni työllistyä on epäilty mm. työvoimatoimiston ja Kelan virkailijoiden toimesta, olen alkanut uskoa itseeni ja mahdollisuuksiini. Työmotivaatiota riittää, sillä tämä on juuri sitä työtä, jota pystyn ja haluan tehdä.

Elämänasenteeni on nyt aiempaa positiivisempi ja itsetunto on kohentunut. Tulevaisuus näyttää toiveikkaalta ja fiilikset ovat odottavat. En kadu mitään.

Toteuttakaa unelmat ja kuunnelkaa itseänne. Unelmien toteuttaminen on pitkä prosessi, siihen täytyy aktiivisesti pyrkiä. Mutta se tunne on uskomaton, kun siihen pisteeseen pääsee! Go for it!

Teksti: Noora Harju ja Jasmin Adamsson
Kuva: Noora Harju

 

Simple Share Buttons