Hoppa till innehåll

Vägar in i arbetslivet

Osku – Vägar in i arbetslivet är en webbtjänst till stöd för partiellt arbetsföra. En partiellt arbetsför person är en person som kan använda sin arbetsförmåga partiellt och även vill använda denna förmåga.

Tjänsten baserar sig på urvalet av metoder hos konceptet Partiellt arbetsföra med i arbetslivet. För närvarande är allt material på webbplatsen på finska. På webbplatsen kan man bläddra mellan olika metoder och bland dem hitta hjälp att upprätthålla arbetsförmågan eller stöd för nedsatt arbetsförmåga. Osku-forumet är en annons- och diskussionsspalt, som är avsedd till stöd för tjänstens yrkesmänniskor, där man kan fråga av en kollega, dela fina tips och annonsera om lediga arbets- eller praktikplatser.

Webbtjänsten finansieras av social- och hälsovårdsministeriet och är en del av regeringens spetsprojekt Vägar in i arbetslivet för partiellt arbetsföra. Stiftelsen för Rehabilitering har varit ansvarig för att bygga upp tjänsten i samarbete med Vates-stiftelsen och Försäkringsbranschens rehabilitering FBR rf.

Bland annat på dessa webbplatser finns information om arbetsförmåga på svenska:

Även organisationer, föreningar och andra aktörer inom den tredje sektorn erbjuder sina medlemmar många slags stöd som främjar orken och delaktigheten. Det kan till exempel vara rådgivning, referensstöd eller till exempel verksamhet som stärker arbets- och funktionsförmågan:

  • HNS webbsidor finns patientorganisationernas kontaktuppgifter

Sisältö päivitetty 01.10.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons