Hoppa till innehåll

För yrkespersoner

Att stödja partiellt arbetsföra

Webbtjänsten Osku – Vägar in i arbetslivet fokuserar på stödet till partiellt arbetsföra personer med olika nivåer av försämrad arbetsförmåga. Urvalet av metoder baserar sig på ett verksamhetskoncept som utvecklats inom ramen för programmet Partiellt arbetsföra med i arbetslivet (Osku), och består av två delar – i arbetslivet och mot arbetslivet.

Utforska metoderna

Du kan utforska metoderna med hjälp av en väg som leder till rätt tjänster i olika situationer:

  • Vägen i arbetslivet börjar med framförhållning och att upprätthålla arbetshälsan på arbetsplatsen, och upphör med yrkesinriktad rehabilitering och att lära sig nya färdigheter eller ett nytt yrke.
  • Vägen mot arbetslivet innehåller i sin tur en sammanställning av bland annat utbildnings- och rehabiliteringsmöjligheter för att hitta ett arbete som motsvarar arbetsförmågan.

I urvalet av metoder kan du bläddra i en sammanställning av de olika metoderna för att upprätthålla arbetsförmågan eller få stöd vid nedsatt arbetsförmåga – samma metoder som du också hittar längs de båda vägarna.

Forumet

I egenskap av yrkesperson kan du också registrera dig som användare på Tie työelämään -forumet. Det är en annons- och diskussionsspalt avsedd som stöd för yrkespersoner där du kan ställa frågor till kolleger, sprida dina bästa tips och annonsera om lediga arbets- eller praktikplatser.


Sisältö päivitetty 03.03.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons