Suoraan sisältöön

Päivässä ehtii paljon: Niki Sorsan Job Shadow Day -päivä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella

8.5.2018

Job Shadow Dayn ideana on tarjota henkilölle mahdollisuus tulla seuraamaan häntä itseään kiinnostavaa työtä aidossa työympäristössä.

Tähän mahdollisuuteen tarttui Niki Sorsa Järvenpäästä. Niki opiskelee tällä hetkellä ammattiopisto Spesian valmentavalla linjalla, jossa kehitetään opiskeluvalmiuksia sekä arjen taitoja.  Niki kertoi löytäneensä työnvarjostuspaikan opinto-ohjaajansa suosittelusta. Häntä kiinnostaa näytteleminen ja hän harrastaa sitä ShedHelsinki-teatteriryhmässä.

”Syksyllä menen Kansanopisto Heo:n käsikirjoitus- ja dramaturgialinjalle”, Niki iloitsee.

”Minulle tärkeää on oppilaitoksen esteettömyys”, kuvailee pyörätuolilla liikkuva Niki.

Päivän aloitti kierros THL:n toimitiloissa ja organisaatioon tutustuminen. Nikillä oli etukäteen mielikuva THL:sta, että se on tutkimuslaitos, joka tekee paljon yhteistyötä sairaaloiden kanssa. Päivän aikana perehdyttäisiin erityisesti hankeviestintään Sari Ullgren-Lajusen johdolla.

Sari ja Niki hankeviestintähommissa.

Etukäteen oli sovittu sosiaalineuvos Eveliina Pöyhösen haastattelusta, joka videoitaisiin päivän aikana. Mutta, ensin tutustuttiin viestinnän maailmaan.

”Sari näytti minulle THL:n työtilat ja teimme Twitteriin twiitiin.”

”Twitter ei ollut Nikille vielä kovin tuttu, joten kävimme läpi muutamia perustoimintoja ja mietimme mitä hastageja meidän kannattaisi valita”, Sari kertaa.

Sen jälkeen ryhdyttiin miettimään nasevia haastattelukysymyksiä, jotka liittyisivät osatyökykyisten työllistämiseen ja osallisuuteen. Niki tarttui todella reippaasti toimeen ja syntyi pitkä lista kysymyksiä, kuten miksi osatyökykyisiä pitäisi palkata tai kenen pitäisi viestiä osatyökykyisten asioista.

”Sitten suunnittelimme Eveliina Pöyhösen haastattelun ja videoimme sen”, Niki ilmaisee ytimekkäästi.

Haastattelulle täytyi etsiä sopivaa paikkaa, jossa valaistus ja ääni olisivat suotuisat. Videointi sujui todella hyvin. Sekä haastateltava että haastattelija esiintyivät luontevasti ja asiantuntevasti.

Valmistautumista videohaastatteluun.

Päivän lopuksi Niki ja Sari ryhtyivät laatimaan blogikirjoitusta päivästä. Se olisi hyvää harjoitusta tulevalle käsikirjoittajalle.

”Oli mukava päivä. Tulisin ehkä uudestaan”, Niki summasi päivän fiiliksiä.

Päivä toi myös Sarille hienon kokemuksen ja oivalluksen siitä, että oikeastaan olisi todella mukavaa työskennellä tällaisen reippaan nuoren kanssa useamminkin.


Teksti

Sari Ullgren-Lajunen & Niki Sorsa


Simple Share Buttons