Suoraan sisältöön

”Päätin kuitenkin yrittää ja se kannatti” – Lilly vietti viime kesän töissä Linnanmäellä

”Opettaja kävi sanomassa, että nyt kannattaa tarkistaa sähköposti, siellä saattaa olla jotain”, Lilly kertoo. Ja olihan siellä, tieto kesätyöpaikasta Lintsillä.

Ammattiopisto Spesian opiskelija Lilly oli viime kesänä töissä Linnanmäellä kausityöntekijänä. Tutuksi tulivat esimerkiksi pyörivä Kahvikuppikaruselli ja pikkulasten Merirosvolaiva, joiden laitetyöntekijänä Lilly toimi. Se, että Lilly päätyi huvipuistoon kausityöntekijäksi, ei ollut mikään itsestäänselvyys.

”Ensin en meinannut hakea kun ajattelin, että hakijoita on niin paljon ja en varmasti tulisi valituksi. Sitten päätin kuitenkin yrittää ja se kannatti”, Lilly kertoo.

Työnhaussa tarjottiin tärkeää apua

Lilly sai apua ja tukea työnhakuun Spesiasta, jossa hän opiskeli valmentavalla linjalta. Lillyllä on lukihäiriö. Se tarkoittaa, että tekstin lukeminen ja kirjoittaminen vaativat vähän enemmän aikaa. Hakemusten rustaaminen kuitenkin kantoi hedelmää ja positiivinen asenne palkittiin.

 

Toimiva rekrytointi vaatii suunnittelua

Kesätyörekrytoinneissa Spesia ja Linnanmäki tekivät tiiviisti yhteistyötä. Mukana oli myös Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö Vamlas työnvälityskumppanina.

Kesätyöntekijän rekrytointiprosessi on mietitty kokonaisuus. Spesian opettajat kartoittavat etukäteen sopivia ja kiinnostuneita opiskelijoita. Rekrykandidaateille tehdään myös taitoprofiili.

Vastaavasti Linnanmäen erilaisista kausityöntekijöiden työnkuvista on tehty vaativuusprofiloinnit. Apuna käytetään IMBA/Melba-menetelmää, joka on kehitetty juuri tähän tarpeeseen.  Tällöin yksilöllistä taitoprofiilia voidaan verrata työtehtävän vaativuusprofiilin. Näin työ ja työntekijä kohtaavat mahdollisimman hyvin.

Huolelliset tilannekartoitukset ja mietityt prosessit johtavat hyviin lopputuloksiin. Vuonna 2017 kaikki Linnanmäen haastatteluun päässeet Spesian opiskelijat valittiin huvipuistoon kesätöihin.

Työyhteisön moninaisuus on tärkeä tavoite

Linnanmäki on esimerkillinen toimija osatyökykyisten työllistäjänä. Palvelupäällikkö Kati Hakala Linnanmäeltä kertoo, että työyhteisön monimuotoisuus on huvipuistossa tärkeä toimintaa ohjaava arvo.

”Asiakkaamme tulevat monenlaisista taustoista ja olemme kokeneet tärkeäksi, että monimuotoisuus otetaan huomioon myös työyhteisössä. Se näkyy asiakkaille parempana palveluna, kun erilaiset tarpeet osataan ottaa huomioon entistä paremmin”, Kati Hakala kertoo.

Arvot ovat läsnä monella tavalla Linnanmäen työyhteisössä. Työntekijöiden tasa-arvoisuus näkyy esimerkiksi siinä, että kaikki ovat Linnanmäellä hupimestareita, riippumatta siitä, missä tehtävässä työskentelee.

Mitä vinkkejä Kati antaisi muille työnantajille monimuotoiseen rekrytoimiseen?

”Rohkeutta työntekijöiden hakemiseen. Positiivisella asenteella ja työntekijöiden kanssa yhdessä rakentaen onnistutaan varmasti. Kaikista löytyy vahvuuksia ja esimiehen tehtävänä on auttaa työntekijää löytämään omansa.”

Kati näkee oleellisena myös työyhteisön sisäisen viestinnän.

”Työyhteisö on hyvä pitää kartalla tilanteesta ja kertoa mistä on kyse. Näin kaikki työyhteisössä voivat myös osallistua ja tarjota tukeaan paremmin.”

Kesätöistä kohti työuraa

Lilly kertoo nauttivansa työstä asiakaspalvelun parissa.

”Yhtenä päivänä lipunlukulaite ei heti meinannut toimia, joten matkin itse sen piippausääntä. Asiakkaita nauratti kovasti”, Lilly kertoo.

Lilly näkee itsensä jatkossa asiakaspalvelutehtävissä.  Myös matematiikka on aina kiinnostanut häntä. Ensi syksynä Lilly aloittaa Spesia ammattiopistossa merkonomiopinnot, joissa yhdistyy sekä kiinnostus matematiikkaan että asiakastyöhön.


Spesiassa kehitetään malleja osatyökykyisten työllistämiseksi. Hanke on alueellinen kokeilu nimeltä Fokus, joka on osa Osatyökykyisille tie työelämään -kärkihankkeen Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen -projektia.


Teetkö töitä osatyökykyisyyden parissa tai oletko kiinnostunut aiheesta? Lue alta lisää.


Teksti ja kuva

Niina Sarén

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos


Simple Share Buttons