Suoraan sisältöön

Siirtymän tuki

Uudelle uralle siirtyminen ja uusi elämäntilanne voivat tuntua jännittäviltä tai stressaavilta. Niihin on kuitenkin mahdollista saada monenlaista tukea ja ohjausta, eikä siirtymän aikana tarvitse jäädä yksin.


Ammattilaisen tuki

Voit saada ammattilaisapua siirtymävaiheeseen työhönvalmennuksesta. Työhönvalmentaja tukee kaikissa työnhaun ja työhön siirtymisen vaiheissa työtehtävien räätälöinnistä tukien hakemiseen sekä auttaa tutustumaan uuteen työympäristöön ja -yhteisöön.

Työhönvalmennuspalvelu määrittyy sen mukaan, mistä olet oikeutettu saamaan palvelun. Pääset alkuun kartoittamalla oma tilanteesi ja toimeentulosi. Työhönvalmennuspalveluita tarjoavat Kela, TE-toimisto, eläkevakuutusyhtiöt, liikenne- ja tapaturmavakuutusyhtiöt, yritykset, palveluntuottajat, järjestöt, säätiöt, yhdistykset, oppilaitokset, työterveyshuollot, kunnat ja kaupungit.

Voit lukea ammattilaisen tuesta lisää Työhönvalmennus-osiosta.

Lisäksi monet eri järjestöt tukevat osatyökykyisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden työllistymistä ja työssä pysymistä. Et tarvitse järjestöjen työllisyyspalveluita varten lähetettä, ja ne ovat yleensä maksuttomia.

Löydät järjestöjen työllisyysasiantuntijoiden yhteystietoja kootusti esimerkiksi Vates-säätiön Järjestöjen työllisyyspalvelut -esitteestä (pdf).


Vertaistuki

Läheisten tuki on tärkeää uudessa elämäntilanteessa. Voit keskustella uudesta urastasi esimerkiksi perheenjäsenen tai ystävän kanssa, ja etsiä yhdessä uusia ratkaisuja ja näkökulmia.

Myös vertaistuesta voi olla iso apu. Vertaistukea voi saada ja antaa esimerkiksi erityisen kuormittavassa elämäntilanteessa. Työelämään siirtyminen voi olla tällainen tilanne. Vertaistuen avulla saa parhaimmillaan kokemuksen, että ei ole yksin asian kanssa, sillä joku on kokenut samaa kuin sinä. Tämä voi auttaa käsittelemään omaa tilannetta ja näkemään sen uudelta kantilta.

Voit lukea vertaistuesta lisää Vertaistuki-osiosta.


Hyvinvoinnista huolehtiminen

Siirtyminen on sujuvaa, kun voit hyvin. Hyvinvointia voi edistää monella tavalla, ja sen ylläpitoa voi myös opetella. Jaksat paremmin arjessa, kun tunnistat sekä hyvinvointiasi vahvistavia että heikentäviä tekijöitä, ja osaat reagoida niihin.

Hyvinvointi on tärkeää myös työpaikalla. Työhyvinvoinnilla tarkoitetaan turvallista, luotettavaa työyhteisöä, jossa työntekijä kokee työn tekemisen mielekkääksi. Työhyvinvointi on sekä työnantajan että työntekijän vastuulla.

Voit lukea hyvinvoinnista ja sen ylläpidosta lisää Työhyvinvointi-osiosta.


Lisätietoa uudelle uralle siirtymisestä:


Tutustu myös


Sisältö päivitetty 05.10.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons