Suoraan sisältöön

Vertaistuki

Vertaistukea voi saada ja antaa esimerkiksi erityisen kuormittavassa elämäntilanteessa. Työkyvyn heikentyminen tai heikentymisen uhka voi olla tällainen tilanne. Vertaistuen avulla saa parhaimmillaan kokemuksen, että ei ole yksin asian kanssa. Joku kuuntelee ja etsii ratkaisuja tilanteeseesi ja voi myös itse olla tukena jollekulle. Tämä voi auttaa käsittelemään omaa tilannetta ja näkemään sen uudelta kantilta.

Esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan järjestöistä sekä niiden paikallisyhdistyksistä voi etsiä itselleen sopivaa järjestöä ja toimintaa. On olemassa sekä fyysisesti kokoontuvia ryhmiä että internetissä annettavaa vertaistukea, ja niissäkin tuen tapa vaihtelee. Tukea antava voi olla ammattilainen tai vapaaehtoinen, koulutettu henkilö.

Vertaistuki tai -toiminta voi liittyä johonkin sairauteen tai vammaan, jolloin tietoa ja tukea voi etsiä siihen keskittyneestä järjestöstä, josta osataan ohjata tarvittaessa myös tutkimuksiin ja hoitoon. Myös työyhteisön sisällä voidaan antaa työpaikasta riippuen vertaistukea.

Useilla järjestöillä on myös tietoa työelämässä pysymiseen tai sinne pääsemiseen liittyvistä asioista.

Lisätietoa vertaistuesta


Tutustu myös


Sisältö päivitetty 03.03.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons