Suoraan sisältöön

Kuntoutuksen tuet

Sinun on mahdollista turvata toimeentulosi kuntoutuksen aikana esimerkiksi kuntoutusrahalla tai osakuntoutusrahalla sekä saada Kelasta matkakorvauksia. Myös läheisten ja erilaisten verkostojen tuki on tärkeää.


Taloudellinen tuki

Toimeentuloa ja taloudellisia muutoksia on tärkeää kartoittaa, kun hakeudut kuntoutukseen. Selvitä, vaikuttaako kuntoutus perustoimeentuloosi. Voit arvioida Kelan laskurin avulla saamiesi etuuksien määrää.

Tutustu esimerkiksi näihin toimeentulon vaihtoehtoihin:

Työterveyslaitoksen Työterveysneuvotteluoppaan työntekijälle suunnattussa osiossa on tietoa kuntoutuksen toimeentulosta.


Vertaistuki

Läheisten tuki on tärkeää uudessa elämäntilanteessa. Voit keskustella kuntoutukseen hakeutumisesta esimerkiksi perheenjäsenen tai ystävän kanssa, ja etsiä yhdessä uusia ratkaisuja ja näkökulmia.

Myös vertaistuesta voi olla iso apu. Vertaistukea voi saada ja antaa esimerkiksi uudessa ja kuormittavassa elämäntilanteessa. Kuntoutukseen hakeutuminen voi olla tällainen tilanne. Vertaistuen avulla saa parhaimmillaan kokemuksen, että ei ole yksin asian kanssa, sillä joku on kokenut samaa kuin sinä. Tämä voi auttaa käsittelemään omaa tilannetta ja näkemään sen uudelta kantilta.

Voit lukea vertaistuesta lisää Vertaistuki-osiosta.


Tutustu myös


Sisältö päivitetty 13.06.2019

Jaa sivu!

Simple Share Buttons