Suoraan sisältöön

Osatyökykyisille

Osatyökykyisellä tarkoitetaan henkilöä, jolla on käytössä osa työkyvystään ja halu kyvyn käyttämiseen. Osatyökykyisyys voi johtua esimerkiksi sairaudesta tai vammasta. Se voi olla tilapäistä tai pysyvää.

Jokaisen työkyky vaihtelee elämän aikana. Kun huomioit työkykysi muutokset, voit tehdä sinulle sopivaa työtä.

Tälle sivustolle on koottu tietoa työkyvystä ja tiestä työelämään. Kartoita ensin tilannettasi valitsemalla alla olevista vaihtoehdoista, oletko työelämässä, hakeutumassa työelämään vai tarvitsetko tietoa itsesi työllistämisestä ja yrittäjyydestä.

Työelämässä

Omaan työkykyyn voi jonkin verran vaikuttaa, mutta joskus vamman tai sairauden takia työtehtävistä suoriutuminen ei onnistu samalla tavalla kuin aiemmin. Asia kannattaa ottaa puheeksi työnantajan kanssa, sillä työn tekemisen tukemiseksi on monenlaisia keinoja. Mitä nopeammin reagoit työkykysi muutoksiin, sitä helpompi on löytää keinoja jatkaa nykyisessä työssäsi tai pohtia muita vaihtoehtoja.

Lisätietoa työkyvystä, jos olet työelämässä

Kohti työelämää

Tarvitsetko tukea työnhakuun? Hermostuttaako työelämään siirtyminen? Jos edellisestä työnhausta on aikaa, työnhakutaitoja ja työelämän pelisääntöjen tuntemusta voi päivittää. Jos työnhaku ei tunnu vielä realistiselta ajatukselta, harkitse osaamisesi vahvistamista koulutuksella tai pohdi, voisitko saada apua kuntoutuksesta.

Lisätietoa työkyvystä, jos olet hakeutumassa työelämään

Itsensä työllistäminen

Haluatko työllistää itse itsesi? Tiedätkö, mitä se vaatii? Työuran aikana voi vaihdella palkkatyöstä itsensä työllistämiseen tai tehdä molempia samaan aikaan. On tärkeää kartoittaa, mitä osaamista ja tietoa sinulla jo on ja missä tarvitset lisää tukea. Jos päätät työllistää itsesi, mieti liikeideaa ja harkitse, mikä liiketoiminnan muoto sopisi sinulle parhaiten.

Lisätietoa itsesi työllistämisestä

Simple Share Buttons