Suoraan sisältöön

Omenasieppari työllistää osatyökykyisiä kunnon palkalla

Susanna Pykäläisen yritys Omenasieppari tarjoaa töitä osatyökykyisille ja vaikeasti työllistyville norjalaisen esikuvansa antaman mallin mukaisesti.

-Meillä on ensimmäinen toimintavuosi menossa, joten odottelemme ensimmäistä omenasatoa. Inspiroiduin perustamaan tämän yrityksen viime vuoden ennätyksellisen omenasadon myötä. Silloin otsikoitiin mm., että ihmiset veivät omenoitaan jätesäkeissä metsään. Oli turhauttavaa nähdä, miten paljon omenaa meni hukkaan, Pykäläinen kertoo sanomalehti Ykköslohjan haastattelussa.

Omenasiepparin väki tulee sovittuna ajankohtana paikalle, kerää omenat ja haravoi puun aluset siisteiksi. Palvelu on ilmainen.

– Meillä on töissä esimerkiksi syrjäytymisvaarassa olevia nuoria, joiden on vaikea saada töitä. Tästä he saavat ensimmäisen työpaikan ja pääsevät kerryttämään työkokemusta, Pykäläinen kertoo.

-Usein kehitysvammaisille maksetaan vain päivärahaa, mutta minä maksan kunnon palkkaa. Taloudellinen itsenäisyys on iso asia ja antaa heillekin samanlaisen mahdollisuuden kehittää itseään, kuin muillekin.

Lue koko juttu täältä. >>

Simple Share Buttons