Suoraan sisältöön

Monitilatoimistot sopivat vuorovaikutteiseen työhön

21.10.2021

Monitilatoimistot soveltuvat hyvin vuorovaikutteisiin tehtäviin ja ne tukevat ryhmässä työskentelyä, selviää Työterveyslaitoksen tuoreesta tutkimuksesta. Sen sijaan itsenäisiin, keskittymistä edellyttäviin tehtäviin monitilatoimistot ovat haastavia. Tutkimus toteutettiin ennen koronapandemian alkamista, mutta tuloksista voi olla hyötyä, kun etätyöstä palataan toimistoihin.

Tutkimus toteutettiin kysely- ja haastattelututkimuksena 179 hengen asiantuntijaorganisaatiossa. Organisaatio oli vuotta aiemmin siirtynyt perinteisistä työhuoneista monitilatoimistoon. Monitilatoimistoissa on erilaisia tiloja eri tehtäville, ja työntekijä voi vapaasti valita paikkansa sen mukaan, minkälaisia tehtäviä hän tekee.

– Tyytyväisimpiä monitilatoimistoon olivat ne, joiden työtehtävät sisälsivät suunnittelua, koordinointia ja jatkuvaluonteista vuorovaikutusta. Tyytymättömämpiä monitilatoimistoon olivat ne, joiden tehtävät vaativat ongelmanratkaisua, päätöksentekoa ja täydellistä keskittymistä, tutkimuksen johtaja Virpi Ruohomäki sanoo.

Työympäristöllä on suuri merkitys työn sujumiseen ja työhyvinvointiin. Ruohomäki korostaa, että erityisesti yksilötyöhön keskittymistä tukevia ratkaisuja on syytä kehittää monitilatoimistoissa. Rauhallinen työympäristö ja tarvittaessa kuulokkeet tai etätyömahdollisuus ovat erityisen tärkeitä niille työntekijöille, joilla on muistamiseen ja keskittymiseen liittyviä haasteita.

Voit lukea alkuperäisen tiedotteen Työterveyslaitoksen verkkosivuilta.

Lue lisää monitilatoimistoista Työterveyslaitoksen verkkosivuilta.

Lue lisää työpaikan keinoista tukea työntekijää, jolla on muistamiseen ja keskittymiseen liittyviä haasteita.

Simple Share Buttons