Suoraan sisältöön

Korkeakaan koulutus ei usein riitä: cp-vammaiset töissä vain niin kauan kuin palkkaukseen on tarjolla tukea

CP-liiton mukaan vammaisuuteen liittyvät ennakkoluulot ohjaavat liikaa cp-vammaisten ihmisten elämänvalintoja. Nuoria cp-vammaisia ihmisiä ohjataan kouluttautumaan kapea-alaisesti esimerkiksi tietotekniikka-alalle tai muihin toimistotöihin, vaikka nuoren kyvyt, taidot ja kiinnostus kohdistuisivat muualle.

”Korkeakaan kouluttautuminen ei usein riitä, sillä liian monet koulutetut cp-vammaiset ihmiset ovat vailla työtä tai saavat olla töissä vain niin kauan kuin heidän palkkaukseensa on tarjolla tukea”, muistuttaa CP-liiton toiminnanjohtaja Marju Silander liiton nettisivuilla.

Cp-vamman kirjo on laaja, ja työllistymisen ongelmat koskeva niin vaikeasti kuin lievästi cp-vammaisia ihmisiä. Huomattavan suuri joukko cp-vammaisia ihmisiä elää koko aikuiselämänsä työttömyyseläkkeen ja takuueläkkeen varassa.


Maailman CP-päivää 6.10. vietetään vuosittain yli 65 maassa. Suomessa CP-liitto paikallisyhdistyksineen viettää päivää jakamalla tietoa cp-vammasta ja poistamalla näin cp-vammaan liittyviä ennakkoluuloja ja vääriä käsityksiä.

Simple Share Buttons