Työkokeilu
Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus korvaa 1.1.2017 alkaen työkokeilun, työhönvalmennuksen ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksen. Työllistymistä edistävässä ammatillisessa kuntoutuksessa on 3 vaihtoehtoista palvelulinjaa: 1) työkokeilu, 2) työhön valmennus, 3) työkokeilu ja työhönvalmennus.
Tutustu tarkemmin työllistymistä edistävään ammatilliseen kuntoutukseen Kelan sivuilla.
Työkokeilu on työpaikalla tapahtuvaa ammatillista kuntoutusta. Sen avulla voidaan tukea työelämään paluuta tai työelämään siirtymistä. Työelämässä aiemmin olleille työkokeilu voi toteutua joko entisenkaltaisiin tai kokonaan uusiin työtehtäviin.
Työkokeilu tarjoaa mahdollisuuden saada työkokemusta. Sen avulla voidaan myös selvittää työtehtävien sopivuutta terveydentilaan sekä soveltuvuutta uudelle alalle. Työkokeilu voi myös johtaa työllistymiseen.
Työkokeilua ammatillisena kuntoutuksena järjestävät Kela, työeläkelaitokset ja vahinkovakuutusyhtiöt. TE-hallinto järjestää työkokeilua työllistymistä edistävänä palveluna.
Lue lisää
TE-palvelut: Työkokeilulla takaisin työmarkkinoille
Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo
Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen
Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma
Verve Oy: Liikenne- ja tapaturmakuntoutus
Mielenterveystalon Tietoa mielenterveyskuntoutuksesta -oppaan videolla näkemyksiä työkokeiluun ja sen mahdollisuuksiin:
Tutustu myös
Ammatillinen kuntoutus
Ammatillinen kuntoutus on tarkoitettu työikäisille, joita sairauden tai muun terveydellisen syyn takia uhkaa lähivuosina työkyvyttömyys tai heikentynyt työ- ja ansiokyky.
Mikä järjestelmä vastaa ammatillisesta kuntoutuksesta?
Tutustu tarkemmin ammatillisen kuntoutuksen järjestäjiin.
Palkkatuki
Palkkatuen avulla voi työlllistyä työkokeilun jälkeen.
Jaa sivu!