Suoraan sisältöön

Järjestöt tukena

Järjestöt, yhdistykset ja muut kolmannen sektorin toimijat tarjoavat monenlaista jäsentensä jaksamista ja osallistumista edistävää tukea. Se voi olla esimerkiksi neuvontaa, vertaistukea tai esimerkiksi työ- ja toimintakykyä vahvistavaa toimintaa.

Järjestöt, kuten yhdistykset ja liitot, työllistävät myös itse esimerkiksi osatyökykyisiä henkilöitä. Ne toteuttavat myös hankkeita, joiden toiminnasta moni työllistymiseen tukea tarvitseva henkilö saa tietoa, neuvoa ja muuta tukea esimerkiksi työnhakuun.

Valtakunnallisten sosiaali- ja terveysjärjestöjen paikallisyhdistysten jäseninä on eri tavoin hankalassa elämäntilanteessa olevia henkilöitä, kuten pitkäaikaissairaita, vammaisia sekä päihde- ja mielenterveyskuntoutujia.

Sosiaali- ja terveysjärjestöillä on kokemusta ja tietoa, joka täydentää julkisen sektorin työllisyyspalveluita. Osalla niistä on työllisyysasiantuntija tai muuten tietoa siitä, miten polkua työelämään voi lyhentää.

Tältä sivulta löydät esimerkkejä järjestöistä, joista voit kysyä neuvoa vaikkapa työelämään tai opintoihin liittyvistä asioista, jos koet kuuluvasi järjestön kohderyhmään.

Järjestöistä tukea ja tietoa työelämäasioistaSimple Share Buttons