Suoraan sisältöön

Hyvää fiilistä viestimässä ympäri Päijät-Hämettä

Viestintäavustaja Teemu Kumpu seuraavaa bloggaustaan valmistelemassa.

Minut palkattiin elokuussa Pähee OTE-hankkeen viestintätiimiin. Hanke palkkasi neljä innokasta osatyökykyistä vammaispalvelun asiakasta viestintätehtäviin. Meitä on tiimissä kaikkiaan kahdeksan media-alan moninaisista työtehtävistä innostunutta ihmistä viemässä ympäri Päijät-Hämettä hyvää fiilistä. Tätä saadaan aikaiseksi valokuvaamalla, videoimalla ja tekemällä päivityksiä niin Facebookiin, Twitteriin kuin Instagramiinkin.

Viestintätiimi kokoontui ensimmäisen kerran kesällä koulutuksen merkeissä. Tässä koulutuksessa käytiin läpi kunkin osaamisalueet tietotekniikan, sosiaalisen median ja kuvan- ja videonkäsittelytaitojen kanssa. Moniosaajia tässä porukassamme löytyy jokaiselta osa-alueelta. Myöskään haastattelutaitoja ei unohdettu. Toki alkujännitystä oli varmasti kaikilla, mutta sehän kuuluu asiaan.  Koulutus jatkuu keväälle 2018.

Erilaisissa tapahtumissa viestintätiimi on myös ollut mukana. Pop-up -kahvilakeikasta Lahden Mukkulassa aloitettiin. Tapahtuma keräsi Mukkulan Olkkariin paljon ihmisiä sinä aikana minkä viestintätiimimme paikalla oli. Mainitsen tähän yhteyteen myöskin toisen tapahtuman, niin ikään Lahden Mukkulassa tämäkin.

Niin ikään Lahden Mukkulassa järjestettiin 18. elokuuta graffitityöpaja Lehtiojan palvelukeskuksen pihamaalla. Tässä tapahtumassa oli mielestäni väkeä jopa enemmän kuin em. tapahtumassa. Työpajassa palvelukeskuksen asukkaille tarjottiin mahdollisuus luoda taidetta spraymaalilla. Varmasti ainakin ikäihmisten näkökulmasta uusi ja hauska kokemus. Itse en taidetta tehnyt, vaan vastasin tapahtumassa videoinnin ohessa Facebookin päivityksestä. Elävää musiikkia oli myöskin tarjolla mikä varmasti inspiroi tapahtumassa kävijöitä.

Pähee OTE -viestintätiimi on tehnyt myös profiilit sosiaalisen median sivustoille. Facebook ja Twitter on jo miehitetty!

Itse kuulin Päheestä ensimmäistä kertaa kesällä, kun sain soiton Tiilikartanon ja Tiilituvan asumispalveluyksiköiden johtajalta. Kiinnostuin heti. En ole kyllä katunut kertaakaan tähän projektiin osallistumistani. Tämä on ollut antoisa projekti ja on sitä takuulla jatkossakin.

Ennen tätä projektia opiskelin varsinaisen ammattitutkintoni, eli catering-alan perustutkinnon jonka kautta valmistuin suurtalouskokiksi. Suoritin tutkinnon Aitoon koulutuskeskuksessa syksystä 2005 kevääseen 2008. Sen jälkeen työllisyysrintamalla minulla on ollut etupäässä työkokeilujaksoja erilaisissa päiväkodeissa ja kouluissa, ja niiden keittiöillä. Keittiötyöskentely on kuitenkin aika ajoin hyvin kiireistä ja oma työtahtini ei ole kovin rivakka omasta harvinaisesta sairaudestani (Chargen oireyhtymä) johtuen. Sen vuoksi kai en olekaan saanut kovin pitkiä työjaksoja itselleni. On katsottu, että työtahtini ei vain riitä keittiöalan haasteisiin.

Viimeisin työni oli lahtelaisessa urheiluseurassa, jossa olin aluksi puoli vuotta työkokeilussa jonka jälkeen vielä vuoden palkkatukityöntekijänä. Toimenkuvaani kuului pelivaatehuolto sekä seuran linja-autojen sisätilojen siistiminen. Toisinaan myös toimiston yleisestä siisteydestä huolehtiminen kuului työnkuvaani, mutta enimmäkseen tuo pelivaatehuolto ja linja-autot.

Nyt sitten tehdään media-alan töitä ja nautitaan tämän alan monipuolisuudesta. Uusia työtoimeksiantoja tässä kohtaa jään odottamaan innolla.


Teksti

Teemu Kumpu
viestintäavustaja, Pähee OTE


Simple Share Buttons