Suoraan sisältöön

Hallituksen esitys uudistaa TE-palvelut – palvelut paranevat ja työnvälitys tehostuu

29.11.2021

Hallitus antoi eduskunnalle 25.11.2021 esityksen, joka mahdollistaa uuden digitaalisen palvelualustan käyttöönoton TE-palveluissa. Uudistuksen tavoitteena on tarjota työnhakijoille ja työnantajille entistä paremmin heidän tavoitteisiinsa vastaavia palveluita ja tehdä asioinnista sujuvampaa.

Uusilla digitaalisilla palveluilla korvattaisiin vaiheittain nykyisin käytössä olevat asiakkaiden ja asiantuntijoiden asiointipalvelut (TE-verkkopalvelut) sekä TE-toimistojen asiakastietojärjestelmä. Asiointipalvelut löytyisivät jatkossa Työmarkkinatori-palvelualustalta. Työmarkkinatorin kokeiluversiota voi testata jo nyt.

Työmarkkinatori-palvelualustalla hyödynnettäisiin työnhaun apuna muun muassa tekoälyä. Tekoäly auttaa työnhakijoita ja työnantajia löytämään toisensa entistä nopeammin ja paremmin. Lisäksi työmarkkinatorille tulisi mahdollisuus laatia ja julkaista työnhakuprofiili.

Ehdotetut lait on tarkoitettu tulemaan voimaan 2.5.2022. Työmarkkinatori otettaisiin käyttöön toukokuussa 2022. Asiakkaiden ja asiantuntijoiden palvelut on tarkoitus ottaa käyttöön syksystä 2022 alkaen. Uudistetut tietojärjestelmäpalvelut olisivat kokonaisuudessaan otettu käyttöön vuoden 2023 loppuun mennessä.

Lue alkuperäinen tiedote työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta.

Tutustu Työmarkkinatorin kokeiluversioon.

Simple Share Buttons